Sběr papíru

Už třetím rokem věnuje ZŠ Klášterní týden intenzivnímu sběru papíru. Tentokrát se akce konala 24. – 28. 3. Naše skupinka zhruba 5 žáků, kteří se rozhodli dobrovolně pomáhat paním učitelkám Novákové a Stixové, se sešla v pondělí ráno před sedmou.
Za několik minut už přijížděla první auta plná papíru určeného do sběru. Při každém pohledu na další přijíždějící dodávku nám ubývaly síly. Ještě chvíli po zvonění na první vyučovací hodinu jsme vážili poslední balíky. A odpoledne zas nanovo, stále plné ruce práce.
V následujících dnech se metráky papíru násobily. Přibývalo pomocníků, zato však ubýval prostor v místnostech, kam se měl vejít papír a karton za celý týden. Sečtením množství zde nastřádaného papíru jsme na konci týdne zjistili, že jsme dosáhli rekordních bezmála 19 tun.
Během pátečního celodenního nakládání a odvážení tohoto papíru tak nestačily ani 2 kamiony s celkem 4 kontejnery, zbylou část bylo tudíž nutné odvážet ještě v pondělí. Z akce si odnášíme pocit dobře vykonané práce a radost, že jsme alespoň trošku pomohli našemu životnímu prostředí.

Text a foto žáci 9. B ZŠ Klášterní

Fotogalerie: Sběr papíru